Informatie

Op zaterdag 18 augustus 2018 zullen de tijdrit helden vanaf het startpodium starten tussen 11:00 en 17:00 uur.De start van de 250 km is op zondag tussen 05:00 en 06:00 uur.Het evenement eindigt op zondag 19 augustus om 18:00 uur Je definitieve starttijd ontvang je ongeveer 1 week voorafgaande aan het evenement van ons.
De toertocht 500 km is zowel individueel als in estafettevorm in teams van 5 man/vrouwen te fietsen. De 250 km kan alleen individueel worden gefietst.

Verkeersregels

Alhoewel je natuurlijk sowieso al tot het uiterste gaat in deze tijdrit, is het géén wedstrijd !!! Je bent ten allen tijde een gewone weggebruiker met dezelfde regels als het overige verkeer. Je hebt dan ook géén voorrang als je er geen recht op hebt. Denk hierom! Wij zullen hier ook streng in zijn. Overtreedt je de verkeersregels dan neemt de organisatie je meteen uit de tocht. We hebben Mystery controles onderweg.

Tijdrit reglement

Het parcours van de tocht omvat voor het grootste gedeelte de 1e historische circuits van de TT uit 1925 en heeft een lengte van 50 km. Het parcours dient 10 keer te worden gefietst binnen maximaal 30 uur.

TT Drenthe 500 is een tijdrit. Dat betekent dat je niet in groepen rijdt. Je moet minimaal 10 meter afstand houden van je voorganger en mag dus niet stayeren. Dat maakt TT Drenthe 500 namelijk tot de ultieme uitdaging.

Voor de nachtelijke uren is wettelijk voorgeschreven verlichting, voor en achter, verplicht.

Het dragen van een wielerhelm is verplicht. Voor ligfietsen en velomobielen geldt dat het dragen van een helm verplcht is als het hoofd niet beschermd wordt door een harde kap. Wij raden het wel aan om altijd een helm te dragen.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat de fiets in goede staat verkeert.

Startlocatie

Borger

TEAMTENT HUREN?

Voor de deelnemers van de 30 uurs race bestaat de mogelijkheid tot het huren van een teamtent, het betreft hier een luxe pargodetent van 5x5m (evt incl. vloer) welke door de organisatie zal worden opgezet en afgebroken. U heeft er dus geen extra werk van!

De kosten voor de teamtent bedragen:
– Teamtent excl. cassettevloer € 195.00 excl. € 50,- borg
– Teamtent incl. cassettevloer € 260.00 excl. € 50,- borg
– Elektriciteit € 50,00

De borg bedraagt € 50.00, welke u retour ontvangt na controle van de gehuurde tent.
(het is verboden plakband te gebruiken op de tent)

Deelnemers

Het maximum aantal individuele deelnemers is gesteld op 1.000. Het aantal teams op 50 teams. Een team bestaat uit 2 tot maximaal 5 personen (heren, dames of mix teams)

Om de tijdrit te kunnen volbrengen is voldoende training wel vereist. Fiets je nog niet zolang maar wil je deze uitdaging aangaan, meld je dan aan bij een van de fietsverenigingen in de buurt van je woonplaats. Kijk voor verenigingen op www.ntfu.nl

Disclaimer

Inschrijven

Schrijf je in via deze link

Minimum leeftijd om deze uitdaging aan te gaan is 18 jaar.

ROUTES

De TT route gaat vanuit Borger via Schoonloo, Grolloo, Amen, Ekehaar, Anreep, Deurze, Nooitgedacht, Papenvoort, Gasselte en Drouwen terug naar Borger.
Er wordt zoveel mogelijk gefietst via fietspaden en autoluwe wegen door een bosrijke omgeving.

De organisatie

Stichting Extreme Sport Events
Bezoekadres: Lübeckweg 2 Groningen
Postadres : Postbus 67 – 9470 AB – Zuidlaren
Telefoon : +31(0)50 211 25 85
Contact: klik op deze link